Waar vind je ons

Van der Knaap Groep is een internationaal georiënteerde organisatie. Onze productielocaties en verkoopkantoren vind je in Azië, Amerika en Europa, maar ook in Nederland. De oorsprong van ons bedrijf ligt in het Westland en je vindt hier drie van onze locaties. Ook in Aalsmeer en Grubbenvorst hebben we vestigingen. 

Nederland

Op ons hoofdkantoor in Kwintsheul zijn de stafafdelingen gevestigd, zoals de financiële administratie en de binnendienst, maar ook onze afdelingen HRM, Juridische Zaken, ICT en Marketing en Communicatie. 

Direct naast het hoofdkantoor ligt Van der Knaap Rooting. Hier maken wij verschillende soorten bewortelingsmedia, zoals paperpots, Fibre-Neth® en Obturo® pluggen. De collega’s hier houden zich bezig met de productie, planning en logistiek. Ook onze afdeling Retail is hier gevestigd. Zij regelen de productie, verpakking en verzending van diverse producten voor de consumentenmarkt. 

In Poeldijk maken wij substraten. Dit varieert van standaard mengsels die we aan klanten leveren in zakken tot op maat gemaakte producten die in Big Bags, Big Bales of als bulk in vrachtwagens (mét walking floor) worden bezorgd. 

In Honselersdijk is ons eigen innovatiecentrum ‘de Kas’ gelegen. Naast maar liefst veertien proefkassen en een moderne presentatieruimte, vind je hier de afdelingen Research & Development en Kwaliteit. Onze collega’s houden zich hier bezig met de kwaliteit van onze producten, maar ook met het testen van bestaande en het ontwikkelen van nieuwe producten. Ook het centrale state-of-the-art laboratorium is hier gevestigd. 

In Grubbenvorst is een tweede locatie voor de productie van substraten ingericht. De maatwerk substraten die hier door ons team worden gemaakt, vinden hun weg naar kwekers in het zuiden van Nederland, maar ook in Duitsland. 

Ondanks dat ons salesteam regelmatig onderweg is om klanten te bezoeken, hebben zij ook een plek op bovenstaande vestigingen. Afhankelijk van hun expertise, vind je ze op de bewerkings- en substraatlocaties.

Buiten Nederland

Naast de vestigingen in Nederland hebben wij ook productielocaties voor kokosproducten in onder andere Sri Lanka, India en de Dominicaanse Republiek. Deze wereldwijde spreiding vanwege onder andere klimaatverschillen komt ook de efficiëntie ten goede. Onze eigen veenderij voor diverse veenproducten ligt in Estland. 

In Turkije en Spanje staan fabrieken die producten maken, zoals paperpots en substraten, voor de lokale markten. Bij de verkoopkantoren in Amerika, Canada, Mexico en China zetten onze collega’s zich in voor de verkoop van onze producten aan kwekers in Noord- en Zuid-Amerika en Azië.