Samenwerking met scholen

Van der Knaap Groep blijft graag nauw betrokken bij de ontwikkelingen van de tuinbouwsector en bij jongeren en jong talent in de tuinbouw. Zij hebben immers de toekomst van deze mooie, innovatieve groene sector! Dit geven wij graag praktisch vorm door diverse initiatieven in te zetten.

Leerbedrijf

Van der Knaap Groep is een erkend leerbedrijf bij Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Dit betekent dat wij erkenningen voor diverse opleidingen van diverse opleidingsniveaus hebben en officieel zijn goedgekeurd als leerzaam, kundig en professioneel stagebedrijf.

Innovatiecentrum ‘de Kas’
In ons eigen innovatiecentrum ‘de Kas’ worden regelmatig presentaties en rondleidingen gegeven. Voor klanten van ons bedrijf, maar ook voor leerlingen van diverse opleidingen. ‘De Kas’ bestaat uit een presentatieruimte, een modern laboratorium en een groot aantal proefkassen. Veel van onze relaties, maar ook leerlingen en studenten, hebben hier al een leuke en leerzame meeting gehad.

Partnership WHC
World Horti Center (WHC) is een belangrijk innovatiecentrum in de (internationale) glastuinbouwsector. Het WHC streeft ernaar een toonaangevend platform te zijn waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. In het WHC tonen meer dan honderd innovatieve bedrijven uit de internationale glastuinbouwsector hun producten, diensten en kennis en werken intensief samen met onderwijs en overheid.

Van der Knaap Groep is partner van het WHC. Wij zien in het WHC een uniek visitekaartje voor de Nederlandse tuinbouwbranche. Ook zijn we erg enthousiast over de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Op deze manier kunnen we jongeren inspireren om te kiezen voor een carrière in de tuinbouwbranche!

Om die reden zijn wij aan een samenwerking aangegaan met de scholen binnen het WHC. Er hebben bijvoorbeeld al verschillende stagiairs een stageopdracht bij Van der Knaap afgerond. Ook zijn er diverse presentaties en rondleidingen verzorgd voor leerlingen. Maar ook met opleidingen buiten het WHC worden samenwerkingen en opdrachten verzorgd. Win-win dus!