Sollicitatieprocedure

Tijdens het sollicitatieproces doorloop je verschillende stappen. We willen graag dat de verwachtingen duidelijk zijn en er een juiste match is, zodat beide partijen een goede, leerzame en duurzame samenwerking tegemoet gaan.​

Stap 1: Solliciteren

Denk jij jouw ideale baan gevonden te hebben en heb je ons je motivatiebrief en CV gestuurd, dan ontvang je van de HR-afdeling een ontvangstbevestiging. Wij bekijken je sollicitatie zorgvuldig en binnen twee weken kun je een terugkoppeling van ons verwachten.

Stap 2: Eerste gesprek

Als we blij worden van jouw CV, dan nemen wij contact met je op om het eerste gesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek kan jij kennismaken met de Van der Knaap Groep en andersom. We gaan inhoudelijk in op je CV en de vaardigheden die je nodig hebt voor de functie en onderzoeken samen of de functie past bij wat jij zoekt.

Stap 3: Tweede gesprek

Zijn we allemaal enthousiast over de eerste kennismaking? Dan plannen we een tweede gesprek in. Tijdens dit gesprek spreken we uitgebreider over de inhoud van de functie, het team en natuurlijk over jou. Voor sommige functies maakt een presentatie, profielanalyse of assessment onderdeel uit van de procedure. Dit maken we altijd vooraf kenbaar.

Stap 4: Contractvoorstel

Ben je na het tweede gesprek nog net zo enthousiast en is dit wederzijds? Als de profielanalyse of assessment ook positief uitpakt, dan doen wij je graag een contractvoorstel. Dit voorstel bestaat uit een passend salaris en onze arbeidsvoorwaarden. Ga je akkoord met ons contractvoorstel? Dan heten we je van harte welkom als nieuwe collega bij Van der Knaap Groep!

Stap 5: Indiensttreding

Voor de eerste weken bij ons bedrijf maken we een leerzaam en effectief inwerkplan. Hierin worden onder andere diverse locatiebezoeken en gesprekken met collega’s ingepland, zodat jij direct een goed beeld krijgt van de organisatie en jouw collega’s. Op deze manier weet jij snel je weg te vinden en voel je je snel thuis!