< alle vacatures

Commercieel directeur

Kwintsheul
Voltijd
hbo

In de functie van commercieel directeur speel je een belangrijke rol bij het realiseren van de commerciële doelstellingen en het stimuleren van groei van de Van der Knaap Groep. Je ontwikkelt een verkoopstrategie en exportbeleid voor onze drie business units. Daarnaast stuur je niet alleen het (internationale) verkoopteam aan vanuit ons hoofdkantoor in Kwintsheul, maar coördineer je ook de backoffice en internationale verkoopkantoren.

Werkzaamheden

Als commercieel directeur ben je verantwoordelijk voor de business units Beworteling, Substraat en Kokos van de Van der Knaap Groep. Je ontwikkelt en implementeert een effectieve en duurzame verkoopstrategie voor iedere unit. Ook een exportbeleid maakt hiervan deel uit. Consistentie tussen de business units staat hierbij centraal. Je hebt kennis van de markt en trends binnen de branche en weet hieraan de ontwikkeling van strategische groeimogelijkheden te koppelen. Daarnaast stel je de verkoopprognoses op, beheer je de budgetten en monitor je de verkoopprestaties.
 
Samen met het verkoopteam zorg je voor het opbouwen en onderhouden van goede klantrelaties. Je zet hierbij in op het uitbouwen van de strategische relaties met onze klanten. Daarnaast ondersteun je bij het werven van nieuwe klanten. Je speelt een actieve rol in het professionaliseren van het verkoopteam en de backoffice en je bent betrokken bij het opzetten van een interne structuur die de toekomstige groei ondersteunt.
 

Het team

In jouw functie als commercieel directeur stuur je niet alleen het (internationale) verkoopteam aan, je bent ook verantwoordelijk voor de backoffice en de internationale verkoopkantoren. Deze kantoren zitten wereldwijd verspreid in onder andere China, Amerika en Mexico. Jij zorgt ervoor dat de afdelingen goed samenwerken. Je begeleidt en motiveert het team om verkoopdoelen te halen, maar ook om onderling kennis te delen. Het standaardiseren van processen en stroomlijnen van systemen speelt hierbij een belangrijke rol. Ten slotte werk je nauw samen met de unitdirecteuren en rapporteer je regelmatig aan de CEO en directie over verkoopactiviteiten en prestaties en doe je aanbevelingen voor verbeteringen.
 

Wat krijg je van ons

Wij bieden je een afwisselende en uitdagende functie met de vrijheid om de verkoopafdeling verder uit te bouwen. Onze organisatie heeft wereldwijd vestigingen, dus regelmatig reizen is onderdeel van de functie. Je krijgt een salaris en arbeidsvoorwaarden die passen bij de functie. Van der Knaap heeft een informele bedrijfscultuur met gemotiveerde collega’s in een professionele organisatie waar innovatie, klantgerichtheid en collegialiteit centraal staan.
 

Wie ben jij?

  • Je hebt minimaal een hbo-opleiding in een relevante discipline;
  • Je hebt aantoonbare ervaring in een leidinggevende functie in een internationale verkoopomgeving;
  • Je bent gedreven in het behalen van verkoopdoelstellingen en klantbehoud;
  • Je bezit uitstekende strategische plannings- en leiderschapsvaardigheden;
  • Je hebt sterke communicatie- en onderhandelingsvaardigheden.

Het werkveld

De tuinbouwsector is een vernieuwende sector die zich de afgelopen jaren hard heeft ontwikkeld. Dit zie je terug aan de hoogwaardige technieken die gebruikt worden en de verdere verduurzaming van de tuinbouw. Onze bewortelings- en groeimedia staan aan de basis van voedselproductie en een groene leefomgeving. Ervaring in de tuinbouw, of in ieder geval enige affiniteit met de sector komt van pas in deze functie.
 

Solliciteren

Word jij enthousiast van bovenstaande omschrijving? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. De wervings- en selectieprocedure van deze vacature wordt uitgevoerd door Quaestus. Bij interesse kun je jouw sollicitatie richten aan Quaestus via info@quaestus.eu. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Quaestus op +31 (0)73 615 4700. Een assessment maakt deel uit van de procedure.

Vragen?

Neem contact op met Quaestus :
T: +31 (0)73 615 4700