Honselersdijk
Deeltijd, Tijdelijk
hbo

Data-analist duurzaamheid

Van der Knaap Groep is een internationaal opererende organisatie met productiefaciliteiten wereldwijd en duurzaamheid hoog op de agenda. Tijdens een twee jaar durend project ga jij vanuit ons innovatiecentrum ‘de Kas’ in Honselersdijk als data-analist duurzaamheid aan de slag met verzamelen en analyseren van data. Op deze manier breng je in beeld waar wij nu staan en wat er nog beter kan op het gebied van duurzaamheid.
Lees meer

Werkzaamheden
De nieuwe Europese richtlijn voor duurzaamheidsrapportage (CSRD) vraagt van bedrijven dat ze rapporteren over duurzaamheid in hun eigen organisatie, maar ook in de keten. Voor onze organisatie is dit nu nog geen verplichting, maar we denken graag vooruit. Als data-analist duurzaamheid ga jij hiermee voor Van der Knaap Groep aan de slag.
 
Je verzamelt gegevens met betrekking tot verschillende aspecten van duurzaamheid binnen het productieproces voor onze (inter)nationale vestigingen. Dit omvat bijvoorbeeld energie- en waterverbruik, afvalproductie, emissies en gebruik van duurzame grondstoff en. Je legt de verzamelde gegevens vast in een database en zorgt ervoor dat de gegevens op een consistente en betrouwbare manier worden geregistreerd.

Je analyseert de gegevens om trends, patronen en knelpunten met betrekking tot duurzaamheid binnen het productieproces te identificeren en om bruikbare inzichten te verkrijgen. De geanalyseerde gegevens zet je om naar bruikbare statistieken en prestatie-indicatoren (KPI’s) die de duurzaamheidsprestaties van het bedrijf weergeven.
 
Je stelt regelmatig rapporten op over de duurzaamheidsprestaties van het bedrijf op basis van de verzamelde gegevens en statistieken. Hierover communiceer je naar relevante belanghebbenden, zoals het management, overheidsinstanties, klanten en anderen.

Team
Je werkt nauw samen met onze company sustainability director, company development director en manager finance. Daarnaast heb je veel contact met onder andere de locatiemanagers van de verschillende vestigingen om data te verzamelen.
Inklappen
40%
(intern) overleg
40%
administratieve taken
20%
extern contact

Wie ben jij?

Je hebt hbo-werk- en denkniveau en ervaring met het verzamelen, verwerken en analyseren van gegevens, bij voorkeur gericht op duurzaamheidsindicatoren. Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels en je communiceert helder en duidelijk.
 
Je hebt sterke analytische vaardigheden en je werkt nauwkeurig en gestructureerd. Je gaat graag zelfstandig aan de slag, maar je kunt ook goed samenwerken. Dit komt goed van pas bij het contact met verschillende afdelingen binnen de organisatie.

Wat krijg je van ons

Wij bieden je een afwisselende en uitdagende functie met een salaris en arbeidsvoorwaarden die passen bij de functie. Binnen de organisatie heerst een informele bedrijfscultuur en we organiseren regelmatig leuke personeelsactiviteiten.

Wat zegt onze collega

"
In deze functie draag jij bij aan de verdere verduurzaming van de Van der Knaap Groep. Met de data die jij verzamelt, breng je in beeld waar wij nu staan en wat er nog beter kan.
"

Het werkveld

Je komt te werken in de tuinbouw, een sector die vernieuwender is dan je misschien denkt. De tuinbouwsector heeft zich de afgelopen jaren hard ontwikkeld. Dit zie je terug aan de hoogwaardige technieken die gebruikt worden en de verdere verduurzaming van de tuinbouw. Onze bewortelings- en groeimedia staan aan de basis van voedselproductie en een groene leefomgeving. Ervaring in de tuinbouw, of in ieder geval enige kennis van en affiniteit met de sector komt dus zeker van pas in deze functie.

Solliciteren

Word jij enthousiast van bovenstaande omschrijving? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Stuur jouw cv en motivatiebrief naar Daniëlle den Elzen via hr@vanderknaap.info. Neem voor informatie over de functie contact op via 0174-296606 of hr@vanderknaap.info.

Vragen?

Neem contact op met Daniëlle den Elzen:
T: +31 (0)174 296606